Vastu valget käivitas Venemaa agressiivne režiim laiaulatusliku rünnaku Ukraina vastu kõigist võimelikest suundadest. Täitusid kõige halvemad hoiatused. Delfi „Erisaade“ teeb kiire vaate sündmustele ja võtab luubi alla selle, mida peaks nüüd vaba maailm edasi tegema. Stuudios on Delfi ja Eesti Päevalehe ajakirjanikud Raimo Poom ning Krister Paris. Telefoniliinil Eesti Ekspressi välistoimetaja Indrek Lepik.

Maailm on reageerinud Venemaa sõjalisele agressioonile ühise hukkamõistuga. Aga, mis peaks nüüd järgnema? Juba eile õhtul, justkui sündmusi ette nähes, kutsus Euroopa Ülemkogu eesituja Charles Michel Brüsselisse erakorraliselt kokku EL-i riigijuhid. Alles eile said heakskiidu esimesed täiendavad sanktsioonid Venemaa vastu seoses Ida-Ukraina okupeeritud alade tunnustamise ja sinna vägede viimsie pärast. Nüüd tuleb liidritel teha teoks sõnad, et Venemaa saab karistatud sõja korral massiivsete enneolematute sanktsioonidega.

1x
00:00

Mis karistaks Putini kuritegu kõige paremini. Kas Euroopa ei peaks mitte ootama, kui Putin katkestab gaasi- ja naftatarned, vaid ise otsustavalt lõpetama selle Moskva rahastamise kanali? Kas lisaks laiadele finantssanktsioonidele peaks karmistama ka viisarežiimi, sest ründava riigi kodanikel peaks olema aeg öelda, kus pool nad asuvad?

Saates seletatakse, mida tähendab NATO artikkel 4 käivitamine, kas Saksamaa võiks nüüd aru saada, et valimatu ja põhjuseta ründe alla sattunud Ukraina varustamine enesekaitseks vajalike relvadega on loomulik? Kuula juba saatest lähemalt.

Jaga
Kommentaarid