Ainsaks märgiks riiki tabanud sõjalisest rünnakust on Lvivi tänavatel üürgav õhusireen, mis hoiatab võimaliku rünnaku eest.

"Üldiselt on tegelikult vaikne, paanikat pole," kirjeldas olukorda Starapopov, kes ärkas täna mitte õhusireenide, vaid murelike lähedaste kõnede peale.

Väljas käis sel ajal tema sõnutsi vilgas liikumine, kuid seda tavapärases vormis - inimesed olid ilmselt tööle suundumas ja muid igapäevatoimetusi ajamas.

Lvivi jõudsid Delfi ajakirjanikud eile, sedapuhku Kiievist, mis on täna juba aga Ukraina valitsuse teatel rünnaku all.

Starapopov sõnas, et kuigi teatud määral oli ukrainlaste seas juba ärevust tunda, siis tänast stsenaariumit ei osanud keegi ette näha.

"Võib-olla tunti, et midagi võib toimuda, aga keegi ei oodanud seda, mis praegu tuli," sõnas Starapopov.

Lvivi tänavatel mänginud õhusireenis paluvad Ukraina ametivõimud inimestel lülitada välja tuli, gaas ning leek kaminates; hoida enesele lähedal dokumente ning muretseda enesele puhta vee varud.

Taustast

Venemaa alustas tänasel varahommikul Ukraina vastu täiemahulist sissetungi. Rünnati nii Põhja-, Kirde-, Ida- kui Kagu-Ukrainast. Venemaa ametivõimud põhjendavad seda kui sõda Donbassi kaitseks ning väidavad, et rünnatakse vaid Ukraina sõjalist struktuuri. Ukraina ametivõimud on teatanud, et Vene-Valgevene rünnakutega on kahju tehtud ka tsiviilobjektidele.

Loe lähemalt Delfi otseblogist.

Jaga
Kommentaarid