Suuremaid Ukraina linnu pommitatakse. Delfi allikas Kiievis kinnitas, et Ukraina sõjaväeluure peakorter on saanud õhulöögi.

Ukraina kuulutas välja sõjaseisukorra ning katkestas diplomaatilised suhted Venemaaga. Eesti kutsub üles kõiki kodanikke lahkuma ja käivitab NATO konsultatsioonid.

Ukraina presidendi kantseleist teatatakse, et Ukraina relvajõud on Vene väed mitmel suunal tagasi löönud. Meil on kaotusi, öeldakse, ent relvajõud olid valmis Vene Föderatsiooni kõigiks plaanideks ja osutavad praegu aktiivset vastupanu. Ennelõunaks oli lahingutegevuses hukkunud enam kui 40 Ukraina sõdurit ning 10 tsiviilisikut. Eesti aja järgi kella 13 ajal hukkus Odessa sõjaväebaasi tabanud tulelöögis vähemalt 18 Ukraina sõdurit.

Ukraina väed on alla tulistanud seitse Vene hävitajat ja helikopteri. Lisaks on Ukraina väed tõrjunud praeguseks ka Venemaa pealetungi kahele suurlinnale: Tšernihivile põhjas Valgevene lähedal ja Harkivile kirdes Venemaa piiri lähedal. Kella 13.30 ajal sooritas Vene rasketehnika Kiievi juures läbimurde.

Ukraina Relvajõudude ülemjuhataja Valeri Zalužnõi kinnitusel tulistati Valgevene territooriumilt välja 4 ballistilist raketti. Harkivit ja Kiievit pommitatakse, on kuulda õhuhäiret. Kiievi lähistel asuv Antonovi lennujaam on venelaste käes.

Ukraina piirivalveteenistus kinnitas hommikul, et koos Venemaa sõjaväelastega tegutsevad ka Valgevene sõdurid. Ennelõunal avati Ukraina vastu tuli ka Moldovast Transnistriast.


Otseblogi hetkel ei avane. Taastame selle mõne minuti jooksul.

Jaga
Kommentaarid