Riigikogu pressiteates kirjeldatu kohaselt pidi peaminister Kaja Kallas vastama küsimustele probleemidest haridusvaldkonnas, valetavatest ministritest, demokraatiast, koroonapiirangutest, keskkonnahoiust Eestis, rahvuskultuurist, poliitilisest kultuurist, regionaalpoliitikast, riigi julgeolekust elanikkonna kaitsel, teaduspõhisest lähenemisest, rohestamisest (Eesti seisukohtadest läbirääkimistel Euroopa Liidus), piirivalvest, riigikaitsest ja suguhaiguste levikust Eestis.

Jaak Aab vastas küsimustele väärtuspõhisest riigijuhtimisest ning kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse revisjonist ja kohalike omavalitsuste tippametnike palkadest.

Signe Riisalo vastas küsimusele koalitsioonileppe täitmisest.

Nii mõnedki Kallasele esitatud küsimused olid laekunud EKRElaste sulest, kuid nagu jooksvalt selgus, ei tulnud Kallasel neile vastatagi - EKRE teatas infotunni alguses, et võtab protestiaktsioonina vastu otsuse infotunnist lahkuda ning loobuda Kallasele küsimusi esitamast.

"Viimaste nädalate infotunnid ja arupärimised on näidanud, et küsimuste esitamine peaministrile ei täida oma eesmärki," märkis Henn Põlluaas. "Vastuseid lihtsalt ei tule."

Tema silmis on Kallas andnud pädevate vastuste asemel hoopis solvavaid hinnanguid küsimuste küsijate pihta ning levitanud ka Põlluaasa arvates valesid, mis puudutavad muuhulgas ka näiteks EKRE seotust valitsusevastaste meeleavaldustega.

"Seetõttu langetas EKRE fraksioon otsuse oma küsimused tagasi võtta ning protestiks Kaja Kallase vasu infotunnist lahkuda," märkis Põlluaas.