Teatavasti on president Joe Biden lubanud, et „invasioonile” järgneksid karmid sanktsioonid, mis väiksemate rikkumiste korral käiku ei läheks. Uudisteagentuur AP vahendab, et USA ametnikud soovisid enne hinnangute andmist ära oodata andmed Vene vägede liikumise kohta. Nüüd on Valge Maja aga oma seisukohta muutnud.

„Arvame, et jah, see näitab, et alanud on invasioon, Venemaa värskeim invasioon Ukrainasse,” teatas täna Valge maja julgeolekunõuniku Jake Sullivani asetäitja Jon Finer. „Invasioon on invasioon ja praegu on see käimas.”

Sama viitas Twitteri-postituses ka Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki, kommenteerides Saksamaa kantsleri Olaf Scholzi otsust peatada gaasitorule Nord Stream 2 tegevusloa andmine. Tema kinnitusel langetati otsus pärast USA-ga konsulteerimist. „President tegi selgeks, et kui algab Venemaa invasioon Ukrainasse, siis teeme Saksamaaga koostööd, et Nord Stream 2 ellu ei viidaks,” kirjutas Psaki. „Oleme Saksamaaga öösel tihedalt konsulteerinud ja tervitame nende otsust. Teatame oma meetmetest täna.”
Jaga
Kommentaarid