Lavrov ütles, et ÜRO hartas keelatakse diskrimineerimine ja nõutakse elanikele võrdsete õiguste tagamist, aga Ukraina ei olevat seda põhimõtet alates 2014. aastast täitnud. „See, mis toimus Krimmis ja mis toimus Ida-Ukrainas, näitab, kui vastumeelne see režiim miljonitele ukrainlastele on,” seletas Lavrov, kes süüdistas Ukrainat vaatamata regulaarselt toimuvatele demokraatlikele valimistele riigipöördes. „Ma arvan, et keegi ei saa väita, et Ukraina režiim esindaks pärast 2014. aasta riigipööret kõiki Ukraina riigi territooriumil elavaid inimesi,” ütles välisminister.

Sellised väited on eos ümber lükanud ÜRO peasekretär António Guterres, kes tõdes eilses avalduses, et LNR-i ja DNR-i tunnustamine tähendab Ukraina suveräänsuse rikkumist.

Väärib märkimist, et sellist kriitikat pole Venemaa väljendanud näiteks Myanmari või Aafrika riikide hiljutiste riigipöörete suhtes. Samuti pole riik teinud etteheiteid Venemaa liitlasest Süüria valitsuse võimele kõiki Süürias elavaid inimesi esindada. Eile võõrustas Lavrov Moskvas Süüria välisministrit Faisal Mekdadi.

Jaga
Kommentaarid