Delegatsiooni juht Euroopa Parlamendi väliskomisjoni ja välissekkumise komisjoni liige, küberkaitse ekspert Bart Groothuis ütles pressikonverentsil, et Venemaa küberrünnakutesse ei tohiks kunagi naiivselt suhtuda ning enim tuleks praegu olla valvsad Ukraina tarkvarade osas, mis võivad olla esimesed sihikul.

"Suurim oht mis tahes süsteemile on praegu Ukrainas. Kuid ma arvan, et iga Euroopa ettevõte, iga riigiasutus peaks kontrollima seoseid Ukraina tarkvaraga. Nad peaksid seda eraldama ja jälgima," ütles Groothuis.

Euroopa parlamendi saadik Sven Mikser lisas, et sellistel juhtudel säilib alati üllatusmoment. "Peame suutma ehitada oma süsteemidesse nii palju vastupidavust kui võimalik. Tuleb ehitada võimalikult tugevad süsteemid ja töötama pidevalt vastupidavuse parandamise kallal, et need jätkaksid tööd ka suure surve all," ütles Mikser.

Visiidi peamine eesmärk on saada vahetut teavet küberohtude kohta seoses Ukraina kriisi eskaleerumisega.

Delegatsiooni juhib Euroopa Parlamendi väliskomisjoni ja välissekkumise komisjoni liige, küberkaitse ekspert Bart Groothuis (Renew, Madalmaad). Delegatsiooni kuuluvad Giorgos Kyrtsos (EPP, Kreeka), Sven Mikser, Eero Heinäluoma (S&D, Soome) ja Lars Patrick Berg (ECR, Saksamaa).

Visiidi kavas on kohtumised peaminister Kaja Kallase, riigikogu välis- ja riigikaitsekomisjonide liikmete, infotehnoloogia ministri Andres Sutti, kaitseministeeriumi, kaitseväe, kaitsetööstuse klastri ja NATO küberkaitsekeskuse juhtidega.

Jaga
Kommentaarid