Gulevitš tuletas meelde, et Venemaa ja Valgevene presidendid otsustasid jätkata liitriigi reageerimisjõudude kontrolli „seoses sõjalise aktiivsuse kasvuga liitriigi välispiiridel ja olukorra teravnemisega Donbassis”.

„Venemaa relvajõudude allüksused naasevad oma alalistesse paiknemiskohtadesse alles siis, kui selleks tekib objektiivne vajadus ja kui me ise seda otsustame. See on sügavalt meie siseasi,” ütles Gulevitš. „Mitte vähesel määral sõltub see ka meie Lääne kolleegidest.”

„Jõud ja vahendid, mis on paigutatud Ida-Euroopa regiooni, sealhulgas Valgevene Vabariigi riigipiiri lähedusse, on üks faktoritest, mis mõjutavad olukorra edasist arengut,” ütles Gulevitš. „Seetõttu on Valgevene Vabariigil õigus nõuda USA ja mõnede NATO liikmesriikide loodud väegrupeeringute tagasitõmbamist Valgevene Vabariigi ja liitriigi piiridelt ning tagada vägede väljaviimise kontroll verifikatsioonitoimingutega.”

Valgevene kaitseminister Viktar Hrenin ütles eile, et Venemaa ja Valgevene presidendid Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukašenka otsustasid õppusi jätkata. Lukašenka nimetas Moskvat külastades neid õppusi reaktsiooniks Lääne tegevusele.