Teisipäeval kogunesid Donbassi küsimust arutama Vene riigiduuma ja föderatsiooninõukogu, mõlemad toetasid hääletusel "rahvavabariikide" tunnustamist.

"Presidendid tulevad ja lähevad, aga režiim Kiievis säilib. See on režiim, mis tuli võimule pärast 2014. aastat. Nad on valinud vägivalla ja verevalamise. Selles kontekstis pole meil muud võimalust, kui tunnustada Donetski ja Luganski "vabariike"," sõnas Putin esmaspäeva õhtul.

EL on lubanud, et karmistab Venemaa suhtes kehtivaid sanktsioone, USA keelas sissejuhatuseks oma kodanikele LNR-i ja DNR-iga seotud äritegevuse. Saksamaa kantsler Olaf Scholz teatas teisipäeva pärastlõunal, et riik ei anna tegevusluba juba valmisehitatud Saksa-Vene gaasitorule Nord Stream 2. Briti valitsus kehtestab esmalt sanktsioonid viie Vene panga ja kolme tuntud oligarhi vastu.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) väitis varem, et Ukrainast tulistatud mürsk purustas eile Venemaa Rostovi oblastis riigipiiri lähedal piirivalvurite teenistuskoha. Kannatanutest FSB ei teatanud.

Venemaa lõuna sõjaväeringkond teatas aga Ukrainast saabunud diversantide hävitamisest. "Lahingkokkupõrke tagajärjel hävitati diversiooni- ja luuregrupi koosseisus viis Vene Föderatsiooni piiri rikkujat," teatas lõuna sõjaväeringkond. "Vene Föderatsiooni relvajõudude ja Venemaa FSB piirivalvevägede sõjaväelaste hulgas kannatanuid ei ole."

Jaga
Kommentaarid