"Kui Briti sõjaväelased on Eestis, siis pole viga midagi, aga kui Venemaa koondab vägesid oma piirile, siis on see millegipärast vale," ütles Stalnuhhin lehele. Mees avaldas pahameelt, sest tema arvates on Eestis nii, et kui inimene ei vastanda end Venemaale, peetakse teda kohe Venemaa toetajaks.

"Ma ei usu Venemaa agressiooni, aga ma usun Ukraina provokatsiooni," lausus poliitik. "Hoopis Ukraina president Zelenskõi on see, kes viib oma riigi hukatusse," sõnas varemgi välispoliitika teemaliste avaldustega pahameeletormi põhjustanud Stalnuhhin.

"Ukraina pingutusi praeguse olukorra lahendamiseks tuleb igakülgselt toetada, mitte alavääristada," ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid vastuseks Stalnuhhini väljaütlemisele. "Keskerakond peab oluliseks toetada Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning pakkuda neile antud olukorras igakülgset abi," lisas ta.

Delfil ei õnnestunud Mihhail Stalnuhhinilt kommentaari saada.

"Siinkohal on Eesti seisukoht selge, praegu on Venemaa olnud see riik, kes on Ukrainat ähvardamas," ütles Stalnuhhini erakonnakaaslane, välisminister Eva-Maria Liimets. Ta märkis, et Venemaa on toodud väga suuremahulise sõjaväe Ukraina piirile ning et Krimm on annekteeritud juba 2014. aastast. "Siin on väga selge, kuidas see olukord on," ütles välisminister ja lisas, et Eesti jätkab Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja suveräänsuse toetamist.