„Niipea, kui Venemaa ütleb avalikult, et on valmis rääkima deeskaleerimisest, on valmis rääkima kahepoolsetest suhetest, esitame me iga kord Venemaale päringu, et see kohtumine ühes või teises formaadis toimuks. Aga peale avaliku teatamise ei ole nad tegelikkuses valmis meiega suhtlema, nad ei taha,” märkis Zelenskõi, vahendab UNIAN.

Zelenskõi rõhutas, et Ukraina on läbirääkimisteks valmis.

„Mina olen valmis igasuguseks formaadiks,” ütles Zelenskõi.

Veel ütles Zelenskõi, et Ukraina on pärast seda, kui kasvas eskalatsiooni risk Ukraina piiril Vene vägede koondamise tõttu, esitanud ametlikke taotlusi ja püüdnud president Vladimir Putiniga ühendust saada.

„Ukrainat ei jäeta vastuseta, aga see vastus ei vii kohtumiseni. Telefonivestlust ei kinnita ka keegi,” selgitas Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul on Ukraina huvitatud ka teiste riikide algatustest, kes pakuvad abi kohtumise korraldamiseks Vene poolega.

„Me oleme huvitatud. Ma ei ole ära öelnud ühelegi kolmest riigist, kes on meile pakkumise teinud. Vähe sellest, me oleme ka ise ühele ja teisele riigile pakkumisi teinud. Me oleme olnud huvitatud erinevatest läbirääkimisformaatidest Vene Föderatsiooniga,” ütles Zelenskõi.