„Viimastel päevadel on olukord olnud suhteliselt rahulik. Esimene informatsioon tulistamise kohta tuli kell kaks öösel Size ja Bolotene küladest Stanõtsja Luganska rajoonist, umbes kell kaheksa hommikul hakkasid tulema teated tulistamistest sama rajooni teistest küladest, seejärel tulistamistest Popasna ja Trjohhizbenka piirkondades. Paljud teatavad raskerelvastuse kasutamisest. Mõnedes lõikudes oli lahingut kuulda kella 11 ajal päeval. Rahumeelsed elanikud ootavad keldrites,” rääkis humanitaarmissiooni Proliska juht Jevgen Kaplin.

Okupandid tulistasid ka Piskõd ja rahulik ei ole ka Mariupoli suunal.

Samal ajal levitavad propagandistid sotsiaalmeedias valeuudiseid ja süüdistavad Ukraina relvajõude.

Štšastjast teatati, et linna lähedale anti täna suurtükituld. Inimestel palutakse siseruumidesse jääda.

„Tulistati Starõi Aidari ja Lobatševe asulaid. On suur tõenäosus tulistamise kordumisele. Palume kõiki Štšastja kogukonna elanikke tungivalt välja mitte minna, püsida siseruumides ja varjendite lähedal,” öeldakse teates.

Võimud avaldasid hoonete nimekirja, mida saab Štšastja linnas varjenditena kasutada.

Popasna linna sõjaväe- ja tsiviiladministratsioonist teatati, et täna umbes kell 10.25 toimus okupeeritud territooriumilt Vrubivka asula tulistamine, mille tagajärjel kukkus üks mürsk Vrubivka lütseumi hoovi.

„Tulistamise hetkel oli lütseumis 30 õpilast ja 14 personali liiget. Kella 11.10-se seisuga on kaheksa õpilast ja kaks töötajat lütseumi keldriruumis, ülejäänud lapsed viisid vanemad ära,” öeldakse teates.

Otsetabamuse sai ühe elumaja hoovis olnud majandushoone ja üks elumaja sai kahjustada.

Kahjustada sai ka kommunaalinfrastruktuur, täpselt kõrgsurve gaasijuhe. Gaasita jäi 70 korterit ja 96 eramaja. Informatsiooni kannatanute ja kahjude kohta täpsustatakse.

Teates öeldakse, et vastane tulistas Vrubivkat Minski kokkulepetega keelatud 122-millimeetristest miinipildujatest.

Varem teatati, et Vene okupatsiooniväed tulistasid raskerelvadest Stanõtsja Luganskat. Pihta sai lasteaed, kus viibisid lapsed ja kahjustada sai kommunaalinfrastruktuur, mistõttu jäi pool asulat elektrita.