Punamäe küsis meeleavalduse lava ees Vooglaiu käest intervjuud, mille peale Vooglaid andis mõista, et tema kui meeleavalduse korraldaja ja vastutaja käsib tal territooriumilt lahkuda.

Seepeale hakkas ka rahvamass karjuma: "Välja, välja!"

Punamäe kommenteeris, et tundis end olukorras väga ebamugavalt ning märkas, kuidas inimesed olid nähtavalt tema peale raevunud. Kuigi Punamäe teab, et ajakirjanikuna on tal õigus viibida meeleavaldusel ning seda kajastada, siis lahkus oma turvalisuse mõttes massi seast.

"Ma saan aru, et Varro Vooglaid on saavutanud sellise jõu selle inimgrupi üle, et nende arusaam on järgnev: kui Varro ütleb, siis ei tohi," ütles Punamäe.

Politsei oli olukorras nõutu ning ütles Punamäele, et kõigil on õigus viibida meeleavaldusel.

Politsei Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn ütles peale meeleavaldust, et avalikul koosolekul on põhiseaduslik õigus osaleda kõigil, kaasaarvatud kõrvalistel inimestel.

Koosoleku korraldaja võib korrakaitseseaduse §64 kohaselt kohustada lahkuma inimest, kes rikub koosoleku korda jämedalt.

"Politsei ei eemalda avalikult koosolekult rahumeelselt oma tööd tegevat ajakirjanikku ja koosoleku korraldaja ei saa seda ka nõuda. Selgitasime seda ka meeleavalduse korraldajale, kes tänasel Toompeal toimunud avalikul koosolekul ajakirjaniku lahkumist nõudis," ütles Pärn.

Pärn märkis, et vaba ühiskonna üheks alustalaks on just vaba ajakirjandus. "Töötame iga päev selle nimel, et saaksime elada vabas ühiskonnas ning sinimustvalge oleks jätkuvalt Pika Hermanni tornis, politseivormil ning meie kõigi südames."