Järgnevalt mõned näpunäited paremaks keevitajaks saamise teekonnal.

  1. Soov areneda – tahe järjekindlalt oma oskusi lihvida ja ka toetavates tegevustes paremaks saada.
  2. Aparaadi peensusteni tundmine ja seadistamise oskus – õige režiimi valik ja seadmete peenhäälestus on kvaliteetse keevisõmbluse saamiseks äärmiselt oluline.
  3. Hea jooniste lugemise oskus – tihti jääb hea keevistulemus joonistest arusaamise ja tingmärkide tundmine või hoopiski vähese tähelepanu taha. Nii lihtsate kui ka keerulisemate tööde puhul on esmane ülesanne aru saada, milline peab tulema lõpptulemus ja milliste võtetega sinnani tuleb jõuda. Siit tuleb tihti ka oluline ajavõit töö valmimisel.
  4. Kannatlikkus – kui kohe välja ei tule, siis tuleb läbi mõelda, mis takistas, ja uuesti proovida. Keeruliste ja komplekssete tööde puhul on mitte kiirustamine ja protseduuride jälgimine algusest peale väga oluline. Väikesed vead või tähelepanematused alguses kasvavad töö lõpuks enamasti nii suurteks, et tulemus kvalifitseerub praagiks. Mõnikord on heaks tulemuseks vaja ka väga ebamugav asend võtta, kui teisiti ei saa.
  5. Keevitusprotsesside ja -võtete peensusteni tundmine nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt – see võimaldab teha tööd nii, et saad ka päriselt aru, mis tegelikult toimub, ning näha tervikut. Ainult nii on võimalik konkreetse toote kokkupanekul jõuda optimaalsete lahendusteni ja välja mõelda, kuidas ka keeruliste tööde puhul kõige efektiivsemalt, kiiremini ja kvaliteetsemalt lõpptulemuseni jõuda. Põhjalikud teadmised annavad võimaluse ka leidlikkusele, et näha raamidest väljapoole ja teha asju, mida enamik ei suuda.
  6. Keevituse kvaliteedistandardite ISO5817 ja ISO10042 tundmine – ilma õige arusaamata, kas keevisõmblus on kvaliteetne, ei ole võimalik teha tööd vastavalt etteantud nõuetele. Need standardid annavad vastuse kõigile keevisõmbluste kvaliteeti puudutavatele küsimustele ja head keevitajad oskavad neid töö kvaliteediklassile vastavuse hindamiseks alati kasutada.


Metecis pööratakse spetsialistide arengule ja heaolule igapäevast tähelepanu. Seda nii läbi mitmekülgsete ja huvitavate tööde kui ka ettevõttesiseste koolituste ja arenguprogrammide kaasabil. Töötajate igakülgne areng on Metecis väga oluline. Kasutame ka tipptasemel seadmeid ja muud varustust ning kogu töökeskkond on kvaliteetne ja arengut toetav.

Seega ole järjekindel enda arendamisel ja sinust võib saada tavalisest palju parem keevitaja. Kui tunned, et oled juba päris hea või põled soovist saada parimaks, siis tule ja liitu Meteci keevitustiimiga, võimalused on sinu jaoks olemas.

Uuri lähemalt siit: tarmetec.ee

Kandideerida saad kas otse kodulehelt või läbi CV Keskuse.

Jaga
Kommentaarid