„Vastavalt sõjalise ettevalmistuse toimingute lõppemisele sooritavad väed nagu alati kombineeritud viisil marsid alalistesse paiknemiskohtadesse. Lõuna ja lääne sõjaväeringkondade allüksused, mis on ülesanded täitnud, on juba alustanud laadimist raudtee- ja autotranspordile ning alustavad täna liikumist oma sõjaväegarnisonidesse,” öeldakse teates, vahendab TASS.

Teates öeldakse, et mõned üksused viivad marsi läbi omal käigul kolonnide koosseisus.

Konašenkov teatas, et välisriikide sõjaväeatašeed Valgevenes jälgivad Vene-Valgevene ühisõppuse Sojuznaja Rešimost (Liidu Otsustavus) viimast etappi Obuz-Lesnovski polügoonil.

„Praktiliste tegevuste läbimängimisele on vaatlejatena kutsutud välisriikide saatkondade sõjaväeatašeed Valgevene Vabariigis ja massiteabevahendite esindajad,” teatas Konašenkov.

Konašenkovi sõnul toimuvad Obuz-Lesnovski polügoonil 19. veebruaril lahinglaskmised. Merejalaväe brigaad harjutab koos Valgevene relvajõudude üksustega operatiiv-taktikalise ja armee lennuväe toetusel kaitselahingu pidamist ja manöövreid teistel suundadel.

Konašenkov märkis, et Venemaa relvajõud jätkavad vägede ja jõudude operatiivse ettevalmistuse ulatuslike toimingute kompleksi, millest võtavad osa praktiliselt kõik sõjaväeringkonnad, laevastikud ja õhudessantvägi.