Otsuse eelnõu avaldati täna riigiduuma andmebaasis. Selle esitasid võimuerakonna Ühtne Venemaa esindajad Viktor Vodolatski ja Artjom Turov, vahendab Interfax.

„Viia läbi konsultatsioonid Vene Föderatsiooni välisministeeriumiga riigiduuma pöördumise eelnõu „Vene Föderatsiooni presidendi V. Putini poole vajaduse kohta tunnustada DNR-i ja LNR-i” üle ning nimetatud pöördumise projekti arutelu,” öeldakse eelnõus.

„Riigiduuma saadikud peavad Donetski Rahvavabariigi ja Luganski Rahvavabariigi tunnustamist põhjendatuks ja moraalselt õigustatuks. Möödunud aastate jooksul on vabariikides üldrahvaliku tahte väljenduse alusel üles ehitatud demokraatlikud organid ja riigid kõigi legitiimse võimu atribuutidega,” öeldakse eelnõus.

Eelnõu järgi annab selline samm „alused julgeolekugarantiide ja kaitse tagamiseks” DNR-i ja LNR-i elanikele „väliste ohtude ja genotsiidipoliitika realiseerimise” eest nende suhtes ning rahvusvahelise rahu ja regionaalse stabiilsuse tugevdamiseks vastavalt ÜRO harta eesmärkidele ja põhimõtetele ning „algatab nende riikide rahvusvahelise tunnustamise protsessi”.

„Oodatakse, et duuma nõukogu esitab riigiduuma plenaaristungile teisipäeval kaks otsuse projekti pöördumise kohta presidendi poole palvega tunnustada DNR-i ja LNR-i,” teatas varem Interfaxi allikas.

Allika sõnul on esimene eelnõu varem Vene Föderatsiooni Kommunistliku Partei (KPRF) esitatud ja see näeb ette viivitamatut pöördumise saatmist presidendile.

Teine eelnõu Ühtselt Venemaalt näeb ette pöördumise saatmist alguses välisministeeriumi, kaitseministeeriumi ja teistesse ametkondadesse.