Ühele suurimale valdavale küsimärgile - mida Venemaa Ukraina piiri äärde koondatud vägedega peale hakkab - ei osanud ei Laanet ega Palm vastust anda.

"Kui teaksime, mis toimub idanaabri presidendi peas, oleksime väga hinnatud spetsialistid," sõnas kaitseminister Laanet.

Küll aga ollakse mõlemi hinnangul Ukrainas toimuva kaasmõjudeks aegsasti ja jõudsalt valmistutud.

"Julgen täna öelda seda peale vabariigi valitsuse kabinetiistungit, kuulates meie julgeolekueksperte, et me oleme päris targalt käitunud. Oleme valmistunud. Mul on hea meel ja rahustada Eesti inimesi, et hetkel puudub sõjaline oht Eestile," märkis Laanet. Siiski lisas ta otsa hoiatuse, et miski pole kivisse raiutud. "Olukord julgeolekumaastikul võib liikuda ääretult kiiresti."

Palm märkis, et kuigi venelased on Ukraina piiri äärde mobiliseerudes liigutanud ära vägesid ja sõjatehnikat Eesti lähedusest, säilib meie kandis endiselt Venemaa sõjalise heidutuse oht. "Täppisrelvade tuleulatusest tingitud oh on suur," tõdes Palm pressikonverentsil.

Siiski on Eesti institutsioonid teinud head tööd end erinevate stsenaariumite tarbeks ettevalmistamisel. Olgu jutt pagulasvoost, migrantidesurvest või muust sarnasest.

"Plaanid on meil kõik olemas, tarvis vaid nupuvajutust," sõnas Laanet.

Jälgi meie blogi siit (kui see koheselt ei ilmu, siis palun uuenda lehte):