Läti Ukrainas asuva suursaatkonna töötajate Läti kodanikest pereliikmed on Ukrainast lahkunud, teatas riigi välisminister Edgars Rinkēvičs täna Twitteris.

Ühtlasi juhtis Rinkēvičs tähelepanu, et mitmed lennufirmad tühistavad lende Ukrainasse. Läti saatkond Ukrainas jätkab tegevust ja diplomaate koju ei saadeta, märkis minister.

Nagu paljud teised riigid, sealhulgas Eesti, on Läti välisministeerium andnud soovituse Ukrainasse hetkel mitte reisida ja kutsub Läti kodanikke Lätti naasma.

Arvukad riigid on viimaste päevade jooksul kutsunud oma Ukrainas viibivaid kodanikke üles riigist lahkuma ja teinud hoiatusi Ukrainasse reisimisel. Ühtlasi on mitmed riigid teada andnud, et evakueerivad riigist saatkonnatöötajate lähedased või koguni diplomaadid. Venemaa uudisteagentuur Ria Novosti teatas laupäeval, et Venemaa on asunud Ukrainast koju tooma oma diplomaate. Lisaks teatas USA välisministeerium eile, et andis Kiievis asuvale USA suursaatkonnale korralduse nädala lõpuks evakueeruda.

Eile sõnas Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk Delfile, et Eestil hetkel kavas ühtegi diplomaati Ukrainast välja tuua ei ole, ent võimalikku eskalatsiooniohtu Ukrainas jälgitakse. Suursaadik kutsus üles eestlasi, kes viibivad Ukrainas, endast saatkonnale märku andma.

Eestlased, kes viibivad Ukrainas saavad endast teada anda: Välisministeeriumi 24/7 hädaabi number +372 53019999 ; riigis viibimise registreerimine: https://reisitargalt.vm.ee/registreeri-reis/ või konsul@mfa.ee