„Me ei saa vastu võtta „kollektiivset” vastust, mis meenutab „ringkäendust”. Ootame üksikasjalikku reaktsiooni meie tõstatatud küsimusele igalt adressaadilt,” ütles Zahharova, vahendab Interfax.

Lisaks sellele teatas Zahharova, et „sisulist reaktsiooni otse esitatud küsimusele saadud „dokumentides” ei ole”. „Selle asemel tehakse meile ettepanek astuda dialoogi julgeoleku tugevdamise üle,” ütles Zahharova.

Zahharova lisas, et Moskva püüdleb jätkuvalt julgeoleku jagamatuse põhimõtte täitmise poole. „NATO ja EL nõuavad omale juhtivat rolli julgeoleku tagamisel euroatlandi piirkonnas. Selline lähenemine on meile kategooriliselt vastuvõetamatu. Nagu ka see, et meile pakutakse sisuliselt uut arutelude raundi Euroopa julgeoleku jagamatuse üle,” teatas Zahharova.

„Antud põhimõte on kinnistatud OSCE ja Vene-NATO nõukogu alusdokumentidesse, mis on vastu võetud kõrgeimal tasemel. Arutada ei ole siin midagi. Nagu ka Minski „meetmete kompleksi” puhul Ukraina kohta tuleb lihtsalt täita vastavad kokkulepped tingimusteta ja täiel määral. Püüdleme selle poole,” ütles Zahharova.