Vaatlejaid hämmastasid fotod Macronist ja Putinist, kes istusid nelja meetri pikkuse laua eri otstes. Mõned arvasid, et Putin tahab sellega mingi sõnumi saata, vahendab Reuters.

Kaks allikat, kes on kursis Macroni terviseasjadega, ütlesid aga Reutersile, et Macron seati valiku ette: kas ta nõustub Vene võimude tehtud PCR-testiga ja ta lubatakse Putinile ligi või ta keeldub ja peab rangemat sotsiaalset distantsi hoidma.

„Me teadsime väga hästi, et see tähendab ei mingit kätlemist ja pikka lauda. Aga me ei saanud nõustuda, et nad pääsevad ligi presidendi DNA-le,” ütles üks allikas Reutersile, viidates julgeolekumuredele Prantsusmaa presidendi testimise korral Vene arstide poolt.

Teine allikas Macroni kaaskonnast kinnitas, et Macron keeldus Vene PCR-testist. Allika sõnul tehti Macronile PCR-test enne teele asumist Prantsusmaal ja antigeenitest oma arsti poolt Venemaale jõudes.

„Venelased ütlesid meile, et Putinit tuleb hoida ranges tervisemullis,” ütles teine allikas.

Eile, kaks päeva pärast Putini ja Macroni kohtumist, võttis Putin vastu Kasahstani presidendi Kasõm-Žomart Tokajevi, kellega ta kätles ja istus lähestikku, vahel vaid väike kohvilaud.