„Meie diplomaatia aitab kaitsta Venemaa kodanike ja kaasmaalaste välismaal seaduslikke õigusi, võimaldab reguleerida regionaalseid konflikte ja kriisiolukordi ning mis peamine, mängib tähtsat rolli soodsate välistingimuste loomisel riigi edasiseks arenguks,” märkis Putin, vahendab Interfax.

„Olukord maailmas muutub üha turbulentsemaks ja pingelisemaks. See nõuab kindlasti täiendavaid järjekindlaid pingutusi strateegilise stabiilsuse tagamiseks ning vastuseismiseks tekkivatele ohtudele ja väljakutsetele, esmajärjekorras püüdes saavutada USA-lt ja tema NATO liitlastelt ammendavaid, juriidiliselt kinnitatud julgeolekugarantiisid meie riigile,” rõhutas Putin.

„Ja loomulikult on täiel määral säilitanud oma aktuaalsuse järjekindel, süsteemne töö rahvusvahelise õiguse ülimuslikkuse ja ÜRO keskse koordineeriva rolli kindlustamiseks, õiglase ja stabiilse mitmepolaarse maailmakorra ülesehitamiseks,” lisas Putin.

Putin tuletas meelde, et Venemaa välispoliitilisel ametkonnal on kuulsusrikas rahvusvahelisel areenil kodumaa teenimise ja tema huvide kaitsmise ajalugu ning ka täna täidavad Vene diplomaadid mineviku traditsioonidest lähtudes väärikalt oma professionaalset kohust.