"Mina tahaksin teilt vastu küsida, et kas teil häbi ei ole. Kas teil ei ole häbi?" küsis Kallas. "Rünnates Eesti politseid, ründate te tegelikult Eesti riiki. Eesti politsei on käitunud väga lugupidavalt. Eesti politsei on olnud rahulik meeleavaldajatega, rääkinud nendega, veennud neid. See, kuidas need inimesed käituvad politseiga – mina ei tea, kuidas politseile õpetatakse sellist rahu."

Kallas lisas veel, kui inimesed ründavad politseid, siis nad tegelikult ründavad Eesti riiki, viidates möödunud neljapäeval aset leidnud Toompea meeleavaldusele, kus protestijad loopisid korravalvureid lumega.

Kallas jätkas: "Ja teiseks, kas teil häbi ei ole neid Taaveti tähti kasutada ja seda õigustada? Kui juudid ütlevad, et see neid riivab ja see on küüniline, siis te jätkate seda ja õigustate. Kui nemad ütlevad, et see riivab. See on uskumatu. Miks te seda teete? Kelle huvides te töötate? Kui vaadata seda, mis toimub praegu julgeolekuolukorraga Euroopas Ukraina ümber, meie enda naaber, kes käitub järjest agressiivsemalt ja kasutab ära ka sellist destabiliseerimist erinevates ühiskondades – te annate sellele hagu peale. Miks te seda teete? Kelle jaoks te töötate?"

Nimelt kandsid kollaseid tähti rinnas nii kõrge energiahinna vastu protestinud meeleavaldajad jaanuaris kui ka möödunud neljapäeval koroonapiirangute vastu protestinud meeleavaldajad. Kollane täht viitab märgile, mida pidid juudid kandma Natsi-Saksamaal. Juudi kogukond Eestis on kollaste tähtede kandmise praegustel sündmustel hukka mõistnud.

EKRE aseesimees Mart Helme sõnas riigikogus Kallasele vastuseks, et nende erakond ei olnud neljapäevaste sündmuste korraldamisega seotud. "Meie ei korraldanud ei SAPTK-i meeleavaldust ega autokolonni. Me ei osalenud, välja arvatud Martin Helme, kes käis SAPTK-i meeleavaldusel kõnet pidamas," sõnas ta. "Peaministril peaks olema häbi ja ma nõuan peaministrilt vabandust oma erakonna nimel, kuna ma olen erakonna aseesimees."

Lisaks kinnitas ta, et kolonn ei protesteerinud mitte riigi, vaid valitsuse vastu.

Küsimuse arutamise hetkel juhtus riigikogus ka üks kummaline intsident: EKRE saadik Kalle Grünthal tõusis oma kohalt püsti, kõndis küsimusele vastanud peaministri juurde ja tegi temast oma telefoniga pilti või filmis. Peaminister oli käitumisest silmnähtavalt häiritud (videos 3:05).

Arutelu jätkus pikemaks

Arutelu möödunud nädalase protestiaktsiooni üle nõudis valdava osa infotunni ajast. Veel üks markantsemaid näiteid sellest oli infotunni viimane küsimus, mille käigus süüdistas Kert Kingo valitsust diktatuuri kehtestamises.

"Kas te isegi teate, mida diktatuur tähendab? Diktatuur tähendaks seda, et te ei võiks rääkida kõiki rumalusi, mida te räägite. Ei oleks sõnavabadust, ei oleks vabadust meelt avaldada," vastas Kaja Kallas.

Küsimusele sekundeeris Mart Helme, kelle arvates ei käitunud politsei siiski protestide vältel rahumeelselt ning politseiametnikud sekkuvad sotsiaalmeedia kaudu inimesi hoiatades liialt päevapoliitikasse. Enne küsimusele vastuse kuulmist lahkus Helme - päeva jooksul juba teist korda - riigikogu saalist.

Peaminister vastas siiski: "Mart Helme jutust jääb mulje, justkui oleks tohutult toimunud Eestis mingit politseivägivalda, käeraudadega äraviimist, aga midagi sellist ei toimunud. Kui me vaatame puhtalt faktidele otsa, siis faktid ütlevad seda, et asjaolude selgitamiseks viidi jaoskonda üks inimene - üks inimene! - ja pärast asjaolude selgitamist lasti ta lahti ja mitte kedagi kinni ei peetud. Mingit sellist politsei vägivalda, no ausalt öeldes on väga raske näha."