Epidemioloogia taustaga Lauterbach on Saksamaa terviseminister möödunud detsembrist. Tänasel pressikonverentsil avaldas ta nõutust piirangute leevendamist puudutavate arutelude üle.

"Praegu arutlusel olev laiahaardeline piirangute leevendamine ei ole õigustatud. Me ei ole ikka veel laine tippu jõudnud," ütles Lauterbach, kelle hinnangul võib laine tipp tabada Saksamaad veebruari keskpaigas. "Kui piiranguid peaks lähiajal leevendatama, pikendaks me lainet märgatavalt."

Eile tuvastati Saksamaal 51 377 uut nakatunut, veebruari esimestel päevadel kõikus see arv 200 000 ja 250 000 vahel. 74% sakslastest on täielikult vaktsineeritud.

Lauterbach on korduvalt hoiatanud, et omikron ei jää viimaseks koroonatüveks. Tänasel pressikonverentsil lisas ta, et pole ka lootust, et erinevad tüved üha nõrgemaks muteeruks.

"Levinud teooria, et viirusel on paar ohtlikku variatsiooni ja siis ta muutub ohutuks, külmetuse-laadseks viiruseks – see on paraku liiga hea, et tõsi olla. Kahjuks on see alusetu," sõnas terviseminister.

Jaga
Kommentaarid