„Financial Times kirjutas loomulikult valesti,” lausus Peskov täna ajakirjanikele, vahendab Interfax.

„See on sisuliselt vale, Moskva ja Pariis ei oleks saanud mingeid tehinguid sõlmida. See on lihtsalt võimatu,” lisas Peskov.

Peskovi sõnul „Prantsusmaa on EL-i eesistujariik, Prantsusmaa on NATO liige, kus Pariisile ei kuulu juhtroll”. „Selles blokis kuulub juhtroll hoopis teisele riigile. Millistest tehingutest saab jutt käia?” küsis Peskov. „Ajaleht lihtsalt kirjutas valesti.”

Ajaleht Financial Times teatas eile Prantsuse ametnikele viidates, et Putin liikus Ukraina kriisi leevendamise suunas, lubased mitte teha minged uusi „sõjalisi algatusi” ja nõustudes Vene väed pärast õppusi Valgevenest välja tõmbama.

Ei Putin ega temaga eile Moskvas kohtunud Prantsusmaa president Emmanuel Macron viidanud pressikonverentsil pärast viis tundi kestnud vestlust sellisele kokkuleppele, kuigi Macron ütles, et Putin kinnitas oma valmisolekud pingeleevendusest rääkida.

Putin ütles eile, et Venemaa teeb kõik võimaliku kõigile vastuvõetavate kompromissideni jõudmiseks.

„Ma arvan, et on täiesti võimalik, et mõned tema ideed ja ettepanekud, isegi kui on liiga vara neist rääkida, võivad saada aluseks meie järgmistele ühistele sammudele,” ütles Putin eile.

Prantsuse ametnike sõnul sõlmiti kokkulepe mitte teha uusi sõjalisi algatusi ja pidada laialdast dialoogi Venemaa vägede paigutamise üle.

Ametnikud ütlesid Financial Timesile, et kokkulepe võib sisaldada ka Vene vägede tagasitõmbamist Valgevenest pärast suurõppuste lõppu, millel osaleb kuni 30 000 sõdurit. Sellele peaksid järgnema uued kohtumised ja „struktuuriline dialoog kollektiivse julgeoleku üle”.

Vägede Valgevenest väljaviimise kohta ütles Peskov, et mitte kunagi ei ole jutt käinud Valgevenesse viidud Vene vägede sinna jäämisest ja pärast õppuste lõppu naasevad need alalistesse paiknemiskohtadesse.

„Jutt käib liitlaste õppustest ja loomulikult eeldatakse, et nende õppuste lõppemisel naasevad väed alalisse paiknemiskohta,” ütles Peskov, lisades, et konkreetseid kuupäevi ei ole seni nimetatud.