Eile märkis tervise- ja tööminister Tanel Kiik Delfile, et eri küsimustes kuulatakse ära ka terviseameti ja teadusnõukoja seisukohad.

Arutelu algas kell 10 ja lõppes kella 12 paiku. 11.45 ajal kirjutas kultuuriminister Tiit Terik Facebookis, et alates sõbrapäevast ei pea välitingimustes toimuvate sündmuste puhul enam koroonapassi näitama.

"Palusin eelmisel nädalal teadusnõukojalt hinnangut välitingimustes toimuvate sündmuste puhul COVID-tõendi nõudmise vajalikkuse osas ja tegin ettepaneku kaotada väljas sportimisel koroonatõendi küsimise nõude. Teadusnõukoda oli peale arutelu ettepanekuga nõus, millele tuginedes langetasime valitsuses põhimõttelise otsuse, et 14. veebruarist kaob piirang täielikult. See tähendab seda, et alates sõbrapäevast ei pea välitingimustes toimuvate sündmuste puhul enam koroonapassi näitama," märkis ta.

Peaminister Kaja Kallas lisas sotsiaalmeedias omalt poolt, et valitsus on lähtunud põhimõtetest, et kontrollimeetmeid hoitakse ainult nii kaua, kui tõesti vaja ja leevendusi tehakse teaduslike põhjenduste alusel. "Panen kõigile südamele, et kindlasti tuleb käituda ka edaspidi õues ettevaatlikult, olla hajutatult ja võimalusel kanda maski, sest omikron on ülinakkav," lausus ta.

Täpsed tingimused, mille täitmisel võib välitingimustes tegevusi ja üritusi ilma COVID-tõendit kontrollimata läbi viia, täpsustab valitsus korraldusega neljapäeval.

Muid piiranguid hetkeseisuga ei leevendatud.

Uudis on täiendamisel!

Jaga
Kommentaarid