„Ma viitan sellele, et kõik eriolukordade ministeeriumi töötajad, eriti praeguse ministri ajal, tahavad olla jõublokk. Jõuametnikud. Nendeks me neid ka peame. Aga selleks, et olla jõuametnik, tuleb suurepäraselt relvi vallata. Minu korraldus oli, et me määraksime eriolukordade ministeeriumis kindlaks, millise osa me relvastame: kes on need poisid ja tüdrukud, kes seal teenivad, kes hakkavad tulirelvi kandma,” lausus Lukašenka Interfaxi vahendusel.

„Tahaks kuulda, kui palju me oleme selles plaanis edasi liikunud, et eriolukordade ministeeriumist saaks tõeliselt jõublokk, kui palju inimesi hakkab meil relvi valdama mitte halvemini kui armees ja miilitsas,” jätkas Lukašenka.

Lukašenka sõnul on relvastus päästajatele vajalik, sest kompaktse Valgevene jaoks ei ole võimalik 200 000–300 000-list armeed omada.

„Me ei saa kompaktses, väikeses riigis omada püsivalt tegevate relvajõudude arvukust 200 000–300 000 juures. Me leppisime kokku, et meie relvajõudude arvukus on 65 000. Jäime selle juurde. Aga kui toimub mingi konflikt, jumal hoidku selle eest, sõda, siis kas meil eriolukordade ministeeriumi tugevad usaldusväärsed töötajad jäävad kõrvale? Ei. Nad ei hakka ainult tulekahjusid kustutama,” teatas Lukašenka.

„Ja selleks tuleb vallata relvi. Milliseid? Püstoleid, automaate, kuulipildujaid, granaadiheitjaid või relvastame me neid veel mingi tehnikaga? Ma arvan, et jah. Ja see aktiiv tuleb tõsine aktiiv ja tugi meie armeele vajaduse korral, kui äkki...” ütles Lukašenka.