Siinsest loost jääb koormatäis detaile välja. Mõnda neist on keeruline kontrollida, aga veelgi enam on arvesse võetud tõik, et juttu tuleb vähese elukogemusega inimestest ja alles kujunemisjärgus isiksustest. Ka vaid kättesaadavatele allikatele tuginedes on siiski võimalik jõuda kahtluseni: noorsotside juhtimises valitseb korralagedus.

Alustagem küsimusega sellest, kes üldse kuuluvad ühingu juhatusse. Versioone on vähemalt neli, millest esimene on toodud siinse loo avapildil. Ajakirjanik läheb sellist infot ikka äriregistrisse kontrollima. Sama tegi ka kohus, kes noorsotside viimase kongressi tulemused vaidlustanud hagi menetlusse võttis. Tartu maakohtu 4. veebruari määrusest, mis kohustab MTÜd Noored Sotsiaaldemokraadid kui hagi kostjat vastama, leiab järgmised nimed: Laura Närska, Õnne Paulus, Vladislav Veližanin, Karl Aaron Adson, Andrejs Rusinovskis, Bert Haabu. Selline koosseis esitati registrile mullu märtsis ehk pea aasta aega tagasi.

Seni pole esitatud muutmiskannet, millega saaks riik teada kolmest uuest, 18. juunil ehk üle seitsme kuu tagasi valitud juhatuse liikmest – Jens Jaanimägi, Robert Kiisler, Emily Mirelle Vutt. Samal hetkel lõppesid Andrejs Rusinovskise ja Bert Haabu volitused. Vladislav Veližanin lahkus juhatusest hilissuvel. Kaks kuud tagasi 4. detsembril valiti veel üks uus juhatuse liige – Sten Marcus Mesila. Kokku teeb see kolm tegemata jäänud registrikannet ehk mittetulundusühingute seaduse eiramist.

Kobrakäkkide kobar

30. jaanuaril toimus noorsotside kongress ehk MTÜde seaduse tähenduses üldkoosolek. Siin loos kasutatakse mõlemat mõistet, aga tähendavad need ikkagi ühte ja sedasama. Üldkoosolek toimus samaaegselt Tartus Genialistide klubis ning veebis. Juba koosoleku algus oli kaootiline. Elektrooniliselt osalemise lahendus oli läbimõtlemata ning üritus sai hoo sisse alles 50 minutit pärast plaanitud algusaega.