Freedom Convoy korraldajad sõnasid, et raha oli plaanis kasutada Ottowas enam kui nädala paigale jäänud rekajuhtide majutamiseks, toitlustamiseks ja kütusekulude katmiseks. Kui esialgu tuli protesteerima tuhandeid, siis tänaseks on paigale jäänud umbes 250 inimest.

Kaliforniast pärit annetusplatvorm GoFundMe vahendas eile, et pärast suhtlemist protesti organiseerijatega ning Ottowa politseiga otsustati raha rekaprotestijatele jätta loovutamata.

"Vaadates üle asjassepuutuvad faktid ning pidades nõu kohalike võimudega järeldame, et annetuskampaania on vastuolus meie ettevõtte kasutustingimustega. Protesteerijad on rikkunud meie kaudu rahastatud algatuste keeldu, mis mõistab hukka vägivalla, vaenu ja ahistamise," vahendas ettevõte oma teates.

Üle maailma annetatud raha kantakse loovutajate pangakontodele tagasi.

Seejuures kandis GoFundMe nädala alguses korraldajatele üle miljoni dollari väärtuses annetusi, mille kasutamiseks oli ettevõtte esindajate sõnul protesteerjatel selge plaan. "Korraldajad kinnitasid meile, et miljoni väärtuses kaetakse nende protesteerijate kulud, kes Ottowasse saabusid ning plaanisid osaleda rahumeelsel protestil. Tänaseks on aga situatsioon eskaleerunud ning edaspidi meie platvormi kaudu Freedom Convoyd toetada ei saa," edastas ettevõte veel.

Protesti korraldajad reageerisid kiiresti. Inimesi kutsuti üles raha loovutamiseks kristliku annetusplatvormi GiveSendGo kaudu. Samuti ringlevad sotsiaalmeedias ringi kiirülekande lingid, mis aga tõmbavad ligi pettureid.

Vaktsiininõuete vastu protesteerivate rekajuhtide vastu pole Kanada peaministri Justin Trudeau sõnul kasutada sõjaväge, kuigi sellised spekulatsioonid sotsiaalmeedias levivad. Ottowa elanikud kaebavad protestilärmi ning mürareostuse üle, mis mõjutab koroonakriisist niigi räsitud väikeettevõtjaid Ottowa kesklinnas.Protesti organiseerijate suhtes pöördusid ettevõtjad ka kohtusse, et mõista välja saamata jäänud tulud.

Kanada protesti korraldajad on öelnud, et nad korjavad oma protestilaagri kokku nii pea kui kõik Covid-19 piirangud üle riigi on kaotatud.

Freedom Convoy eeskujul korraldati sel nädalal ka Tallinnas Toompeal "Eesti konvoi 2022", millest võttis osa hinnanguliselt pooltuhat inimest. Tallinnas toimunud protest kestis mõned tunnid ning päädis lumesõjaga kiirreageerijate suunas.