Saksa liiduvalitsus mõistis välismaale saateid edastava Deutsche Welle Venemaal saadete edastamise keelu hukka. Sellised meetmed on Saksa valitsuse sõnul täiesti alusetud, teatas valitsuse pressiesindaja Wolfgang Büchner, vahendab Tagesschau.

„Me pöördume tungivalt Vene poole poole, et ta ei kuritarvitaks jaama RT loaõiguslikke probleeme pressi- ja arvamusvabaduse piiramiseks,” ütles Büchner.

Karmi kriitikaga esines Saksamaa kultuuri- ja meediaminister Roth. „See on tõeliselt agressiivne akt,” ütles roheliste poliitik telekanali ARD saatele „Morgenmagazin”. „Me ei vaja aga agressiivseid akte, me vajame dialoogi, me vajame deeskalatsiooni, mitte eskalatsiooni.” Rothi sõnul on tegemist suure kriisi ilminguga.

Roth ütles, et Vene propagandakanali RT DE kohta tegid Saksamaal otsuse meedia järelevalveorganid sõltumatult liiduvalitsusest.

USA jaama kohta kehtiks see samamoodi nagu Vene jaama kohta,” ütles Roth, kelle sõnul ei ole RT DE üldse luba taotlenudki.

Saksamaa valitsuskoalitsiooni juhtiva erakonna sotsiaaldemokraatide (SPD) peasekretär Kevin Kühnert ütles, et Deutsche Welle eetrikeeld tuli täieliku üllatusena. „See on poliitiline omavoli, mida siin kasutatakse,” ütles Kühnert, kelle sõnul piiratakse taas pressivabadust ja riigis, kus sellega kahjuks juba niigi asjad korras ei ole. Kühnert eeldab, et liidukantsler Olaf Scholz tõstatab selle teema oma kavas oleval Moskva-visiidil.