Täna Tallinnas toimunud konvoiprotestile sarnane üritus toimub homme ka Soome pealinnas Helsingis.

Erinevatel sotsiaalmeediaplatvormidel on ürituse vastu huvi üles näidanud rohkem kui kümme tuhat inimest.

Helsingi ülikooli teadur Niko Purhönen, kes Convoy-nimelise ürituse organiseerimist algusest peale jälgis, tõdes YLE-le, et enamik sotsiaalmeedias kaasaelajatest ise ilmselt kohale ei tule ning kesklinna liiklust täielikult ei seisata. See-eest nentis ta, et ka vähesest häirimisest jõuab info tõenäoliselt massideni.

YLE sõnul levitavad protestijad ka koroonapiirangute vastaseid sõnumeid. Ürituse korraldajad jagavad oma sotsiaalmeedias ka koroonaskeptilist infot ning vandenõuteooriaid selle kohta, et koroonapandeemia on kavandatud pettus.

Helsingi politsei sõnul on protesti eesmärk – liikluse blokeerimine – ebaseaduslik ning politsei plaanib sekkuda. Politsei valmistub halvimaks ehk märkimisväärseteks ja pikaajalisteks liiklushäireteks, mistõttu kutsutakse kodanikke üles kesklinna homme ürituse toimumise ajal vältima.

Tallinnas sõideti autodega ümber Toompea, võimumäele ei pääsetud

Neljapäeval toimus Tallinnas üritus Vabaduse Konvoi 2022, kus protesteeriti võimul oleva valitsuse ja koroonapassi vastu. Osa inimesi oli pettunud ka kõrgetes elektrihindades.

Protestijad said inspiratsiooni jaanuari lõpus Kanada pealinnas Ottawas toimunud meeleavaldusest, kus vaktsiinivastased väljendasid vastuseisu USA-Kanada piiri ületavate veokijuhtide vaktsineerimiskohustusele. Loe lähemalt siit.