Protestitakse Toompeal Rüütelkonna maja ees. Lõuna-Eestist tulijad kogunesid täna hommikul Võrus, seejärel Tartus ja suur osa protestijaid sai enne Toompeale suundumist kokku Tallinnas Sikupilli keskuse parklas.

Viljandist tulijad jõudsid täna kella 9 paiku Imaverre Tikupoisi juurde.

Meeleavalduse deviis on "Vabadus! Õiglus! Väärikus! Üheskoos võidame!".

Lõpp-punkti aga kõik meeleavaldajad autodega ei jõudnud. Toompeale lasti kõik inimesed jalgsi, autodega lubati kohapeale kohalikke elanikke, riigikogu liikmeid ja operatiivsõidukeid, teatas politsei pressiesindaja. Rahvast on praegu palju, parkimiskohti napib, lisas pressiesindaja keskpäeva paiku. Politsei tegeles liikluse reguleerimisega.

Kella poole ühe paiku oli protesti pärast probleeme trolliliiklusega, kuna trollid ei pääsenud Kesklinna piirkonda. "Oleme andnud korralduse, et trollid peavad Koidu peatuselt tagasi keerama Mustamäe suunal," ütles Tallinna linnatranspordi pressiesindaja. "Jälgime samuti olukorda ning oleme valmis ajutised ümberkorraldused tegema."

Kella poole kahe paiku hakkas südalinn autodest tühjaks voolama.

Meeleavaldus on seekord inspireeritud Kanadas aset leidnud samateemalisest veoautode konvoi meeleavaldusest. Jaanuari lõpus tekitasid Kanada pealinnas Ottawas kaks päeva järjest kaose USA-Kanada piiri ületavate veokijuhtide vaktsineerimiskohustuse vastu protestijad. Niinimetatud vabaduse konvoiga ühines Ottawas tuhandeid inimesi.

"Politsei tuletab meelde, et Tallinna linn on Kalamaja ning kesklinna piirkonnas kehtestanud raskeveoki liikumise keeluala," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Mihkel-Jaagup Laats. Kes soovib registreeritud avalikust koosolekust osa võtta, saab politseiametniku sõnul oma sõiduvahendi parkida koosolekukohast kaugemale vastavalt kehtivale parkimiskorrale ning tulla koosolekule jala.

Hea lugeja, kui blogi kohe ei avane, uuenda lehte.

Jaga
Kommentaarid