"Piirangute leevendamise ja vaktsiinipassi kaotamisega tuleks oodata, kuni nakatumise tipp on möödas ja patsientide hulk haiglates ei suurene," seisab teates.

Liit märgib, et praegu nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus veel tõuseb ja haiglates on palju ka nn pikka COVIDit põdevaid haigeid nii tavaosakondades kui intensiivravis. Perearstid ja kiirabi on ülekoormatud ja see piirab teiste diagnoosidega patsientide ravivõimalusi, seisab teates.

„Paljud arstid ja õed on haigestunud, töötajate puudus on terav ja kolleegide koormus nii haiglates kui perearstikeskustes väga suur,“ ütles arstide liidu president Jaan Sütt.

Arstide liit tuletab kõigile meelde, et vaktsineerimine annab kõigi viirusetüvede puhul parima kaitse raske haigestumise eest. "Palun vaktsineerime ja teeme tõhustusdoose!" panevad arstid südamele.

Valitsuspartner Keskerakond teatas pühapäeval, et aeg on koroonapassi nõudest siseriiklikult loobuda ja seda juba alates järgmisest esmaspäevast ehk 7. veebruarist. Reformierakond ei olnud aga selle ettepanekuga nõus. Eilsel kabineti istungil jõuti kokkuleppele, et leevendatakse alaealiste isolatsiooninõudeid.

Nii teadusnõukoda kui ka terviseamet ei soovita koroonapassist veel nii ruttu loobuda. Sama seisukohta on väljendanud ka haiglajuhid, nende seas ka terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht dr Urmas Sule.

Jaga
Kommentaarid