"Samas on sotsiaalmeedias levinud üleskutsed tulla Toompeale erinevate sõidukitega. Sellist avalikku koosolekut politseis registreeritud ei ole," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Mihkel-Jaagup Laats.

Laatsi sõnul ei ole kahe avaliku koosoleku üheaegne toimumine samas kohas mõeldav ning sõidukitega avaliku koosolekust osa võtvate inimeste vahel liiklemine on ohtlik. "Liikumisruum vanalinnas on piiratud ja ühele tänavale peavad ära mahtuma erinevad liiklejad. Eriti oluline on hoida kitsad vanalinna tänavad vabad hädaabiteenistuste nagu kiirabi või päästeameti ligipääsetavuseks, sest vanalinnas elab palju püsielanikke, seal on igapäevaselt töötavaid ettevõtteid ja riigiasutusi," lausus politseiametnik. Ta lisas, et samuti mõjutab liiklustingimusi maha sadanud lumi.

"Politsei tuletab meelde, et Tallinna linn on Kalamaja ning kesklinna piirkonnas kehtestanud raskeveoki liikumise keeluala," ütles Laats. Kes soovib registreeritud avalikust koosolekust osa võtta, saab politseiametniku sõnul oma sõiduvahendi parkida koosolekukohast kaugemale vastavalt kehtivale parkimiskorrale ning tulla koosolekule jala.

"Politsei reageerib homme vastavalt vajadusele," ütles Laats. "Meie eesmärgiks on tagada avalik kord ja liiklusohutus. Liikluses tuleb käituda vastavalt liiklusseadusele ning järgida vajadusel reguleerijate korraldusi. Oleme valmis liiklustakistuste tekkimisel liiklust ümber korraldama," sõnas korravalvur.