Tervise- ja tööminister Tanel Kiik selgitas Delfile, et arutelud, mil tõendinõue täiskasvanutele kaotada, valitsuses jätkuvad. Ta nentis, et Keskerakond oleks liikunud kiiremate sammudega, aga poliitikas ongi vaja teha kompromisse, mida nüüd edasi otsitakse.

Veel möödunud nädalal oli avalik diskussioon teemal, kas koroonapasside kõrval taas kasutusele võtta kiirtestid, ent see on nüüd laualt maas. "Hetkel pole enam arutanud. Sel oleks mõtet olnud jaanuarikuus, et üleminekuperiood," lausus Kiik, et aeg on möödas.

Kiik rääkis ka, et suure tõenäosusega näeme nakatumise tipu ära nüüd sel nädalal või hiljemalt uue nädala alguses.

Keskerakond tahab ikkagi varasemaid leevendusi

Keskerakonna juhatus arutleb tänasel koosolekul valitsuse koroonapiirangute leevendamise lahkhelide teemal.

Partei riigikogu fraktsiooni juht Jaanus Karilaid märkis, et nemad on käinud välja ettepanekuid, miks ja milliseid piiranguid võiks leevendada, kuid Reformierakond ei ole nendega samal nõul. Keskerakonna arvates võiks juba tulevast esmaspäevast loobuda koroonatõendi nõudest.

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) ütles täna, et ei teadusnõukoda ega ka haiglajuhid soovita veel nii suure sammuga piiranguid leevendada. Mõned leevendused siiski plaanitakse teha: alates esmaspäevast, 7. veebruarist ei pea lähikontaktsed lapsed isolatsiooni jääma – terved lapsed saavad käia koolis, lasteaias, huviringis. "Alates 14. veebruarist plaanime loobuda alaealiste COVID-tõendist," lisas valitsusjuht.

Jaga
Kommentaarid