Kadõrov nimetas presidendi inimõiguste nõukogu liiget Kaljapinit ja ajakirjanik Milašinat 24. jaanuaril oma Telegrami kanalis terroristideks, vahendab Interfax.

„Kadõrov teatab oma terroristidega võitlemise meetoditest ja oma edasistest plaanides ning nimelt: „Me oleme alati terroriste ja nende käsilasi hävitanud, nende vahel ei ole mingit erinevust, ja toimime nendega nii ka edaspidi. Me oleme puhastanud neist oma maa ja võitleme nüüd nendega halastamatult, kus nad ka ei viibiks.”

21. jaanuaril teatas Vene meedia, et Tšetšeenia jõustruktuuride esindajad vahistasid Nižni Novgorodis Tšetšeenia ülemkohtu endise kohtuniku Saidi Jangulbajevi naise Zarema Musajeva. Diabeeti põdev naine viidi teadete kohaselt Tšetšeeniasse.

Selle peale tehti mitmeid kõlavaid avaldusi. Endise kohtuniku poeg, jurist Abubakar Jangulbajev ja Kaljapin kritiseerisid Tšetšeenia jõustruktuuride töötajaid. Kadõrov teatas aga, et Tšetšeenia siseministeeriumi tegevus Nižni Novgorodis oli seaduslik. Kadõrovi sõnul kutsuvad Jangulbajevite perekonna liikmed üles „terrorismile ja ekstremismile”. Kaljapinit ja Milašinat nimetas Kadõrov terroristideks.

Venemaa presidendi inimõiguste nõukogu informatsioonivabaduse ja ajakirjanike õiguste komisjoni esimees, Moskva ajakirjanike liidu esimees ja ajalehele Moskovski Komsomolets peatoimetaja Pavel Gussev teatas Interfaxile, et Venemaa föderaalvõimud peavad sellele avaldusele reageerima. Venemaa presidendi inimõiguste nõukogu esimees Valeri Fadejev ütles, et Kadõrovi süüdistused Kaljapini vastu nõuavad tõsiseid tõendeid. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles ajakirjanikele, et kodaniku terroristiks tunnistamine on kohtu pädevuses. Peskov tuletas ka meelde, et igal Venemaa kodanikul on õigus kohtulikule kaitsele, kui ta tunneb, et keegi on teda solvanud.