Politsei alustas mitmete intsidentide üle juurdlust. Muu hulgas ilmusid välja haakristilipud ja video tundmatu sõduri haual tantsivast naisest, vahendab BBC News.

Ottawa politsei teatas Twitteris, et on käimas mitmeid juurdlusi hulga monumentide rüvetamise üle Kanada pealinnas ning politseinike, linna töötajate ja teiste ähvardamise ja hirmutamise ning linna sõiduki kahjustamise üle.

Veokijuhid blokeerisid tänavad Kanada parlamendi ümbruses ning Ottawa linnapea Jim Watsoni sõnul ahistasid mõned meeleavaldajad supiköögi töötajaid, nõudes tasuta toitu, sest neid ei lastud maskinõude eiramise pärast muudesse söögikohtadesse.

Laupäeval lahkus Kanada peaminister Justin Trudeau koos perekonnaga julgeolekukaalutlustel Ottawast.

Umbes 90% Kanada 120 000 piiri ületavast veokijuhist on vaktsineeritud. Ka kogu Kanada täiskasvanud elanikkonnast on vaktsineeritud umbes sama suur osa.

Meeleavaldajate nõudmised kasvasid suuremaks kui lõpetada piiri ületavate veokijuhtide vaktsineerimisnõue. Nõuti kõikidest vaktsineerimiskohustustest loobumist kogu riigis ja mõned meeleavaldajad lubasid protestimist jätkata, kuni see saavutatakse.

Trudeau nimetas meeleavaldajaid „väikeseks äärmuslikuks vähemuseks”.

Kanada konservatiivide juht Erin O’Toole on mõnede meeleavaldajatega kohtunud ja võtnud sõna rahumeelse meeleavaldamise toetuseks, aga kritiseerinud mälestusmärkide rüvetamist Ottawas.

Jaga
Kommentaarid