NHS kinnitas, et esialgu saavad ühekordse COVID-19 vastase vaktsiinisüsti lapsed, kes kuuluvad kliinilisse riskigruppi ja need, kes elavad koos immuunpuudulikkuse käes kannatavate inimestega. Otsus lähtus Ühendkuningriigi vaktsiini ja immuniseerimise ühiskomitee detsembris tehtud soovitusest.

"Tahaksin lapsevanemaid ja hooltkandjaid rahustada, et ühtki vaktsiini poleks laste jaoks heaks kiidetud, kui see ei vastaks nõutud standarditele, ohutusele, kvaliteedile ja tõhususele," sõnas ÜK vaktsineerimisminister Maggie Throup.

"Julgustan võimalikult paljusid, kellega ühendust võetakse, et nad laseksid oma lapsele sutsaka teha."

Lapsi vaktsineeritakse kahe 10 mikrogrammilise Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiiniga, mis sisaldab kolm korda vähem toimeainet kui täiskasvanute vaktsiin.

Suurbritannia tegi otsuse hiljem, kui paljud teised riigid. Samuti teeb ÜK seda piiratumalt, kui mitmed teised riigid. Riikides nagu USA, Iisrael ja ka Eesti on koroonaviiruse vastu vaktsineerimine võimalik kõigile lastele alates viiendast eluaastast. Eesti alustas viieaastaste ja vanemate laste vaktsineerimisega detsembris.

Jaga
Kommentaarid