Bideni varasemalt planeeritud külaskäigule USA Pennsylvania osariigis asuvasse Pittsburghi linna eelnes traagiline juhtum, kui linnas varises kokku sild. Kümmekond inimest said kergemaid vigastusi, neist neli viidi haiglasse. Kahjustada said mitmed silda ületanud sõidukid, vahendab Reuters.

Õnnetuskohta külastanud nähtavalt emotsionaalne president Biden tänas päästetöötajaid kiire reageerimise ja tõhusa töö eest. Ühtlasi rõhutas ta vajadust novembril USA kongressilt heakskiidu saanud 1,2 triljoni dollarilise taristukava järele. Taristukava elluviimine on olnud üks Bideni administratsiooni peamiseid lubadusi.

"See, et me oleme oma infrastruktuuri [arendamisega] nii paljude aastate vältel niivõrd maha jäänud, on lihtsalt mõistusevastane," sõnas Biden sillavaringu kohas ajakirjanikele, kohal viibinud päästjatele ja linnarahvale.

Pittsburhi tuletõrjeülema Darryl Jonesi sõnul pidid päästjad varingu järel laskuma 46 meetri sügavusele kuristikku ning kasutama köisi, et tuua sillaga kuristikku langenud inimesed ohutusse kohta.

Reutersile antud intervjuus sõnas üks päästjatest, et sillavaringuga kaasnes reaktiivlennuki mootorile sarnanev plahvatuslik heli.

Varing põhjustas ka maagaasilekke, mille päästjad suutsid peatada umbes 30 minutit pärast esmast reageerimist.

Kokku varisenud poolesaja aasta vanune sild on vaid üks 31-st Pittsburghi sillast, mis on halvas seisukorras. Kokku on USA-s selliseid sildu ligi 44 000.

"Parandame nad kõik ära," lubas Joe Biden õnnetuspaigas.