Blenderi valimise ABC


Smuuti valmistamiseks on vaja ennekõike head blenderit, mis teeb sinu eest töö ära. Blender peab olema piisavalt suur, aga ka kvaliteetne, et täita kõik sinu ootused. Siiski tekib küsimus, milline on siis see õige blender, mida smuuti valmistamiseks kasutada. Alustada tuleb suurusest sa võid poelettidelt või e-poodide valikust leida erineva kannu suurusega mudeleid. Selleks, et valida just see õige suurus, tasub teada, milline on kogus, mida sa korraga soovid teha. Ning kas sa soovid blenderit kasutada ka millekski muuks nagu püreesupi tegemiseks või saad selle tehtud enda köögikombainiga? Kui sa valmistad korraga smuutit ühele inimesele, siis ei ole sul vaja kõige suurema kannuga blenderit. Samuti, kui ka kõik teised toidud saavad tehtud mõne muu köögitehnikaga, siis ei pea sinu uus blender olema üldsegi suur.

Teine asi, mida jälgida, on materjal, millest on kann valmistatud. Kõige enam võib leida blendereid klaasist, plastist või roostevabast terasest. Materjali valikul lähtu sellest, mida sa kõige enam eelistad ja mis sinu kööki sobib. Kui otsustada soetada plastist kannuga mudeli, siis eelista alati neid mudeleid, mis on BPA-vabast plastist.

Kolmandaks, uuri, milline on blenderi võimsus. Võimsad blenderid maksavad rohkem, aga see-eest on suurema võimsusega, et purustada kiiresti ka jääd või külmunud marju ja puuvilju.

Tervisliku smuuti valmistamise A ja O


Nüüd, kui blenderi ostusoovitused on jagatud, tasub rääkida natukene ka sellest, kuidas valmistada tervislikke smuutisid, mis annavad meile kõik vajalikud toitained ja vitamiinid, mida igaks päevaks vajame. Kõik smuutid ei ole alati niivõrd tervislikud. Kui sa soovid kaalu säilitada ja vältida lisakaloreid, siis tasub vältida kõiki neid retsepte, mis sisaldavad jäätist, vahukoort, lisatud suhkruid vms magusaineid. Selle asemel tasub kasutada smuutides banaani, lisada natukene mett, datleid, vahtrasiirupit jms.

Oluline on, et smuuti annaks sinule kõik toitained, mida sa vajad täisväärtuslikuks päevaks. Seetõttu soovitame smuuti retsepte valides pöörata tähelepanu sellele, mida see sisaldab. Aga alati ei pea lähtuma mõnest retseptist, et head ja tervislikku smuutit valmistada. Smuuti tegemine on vahva ja loominguline protsess kombineeri erinevaid puuvilju, juurvilju ja marju ning katseta erinevate maitsetega.

Smuuti valmistamisel on oluliseks üks põhikomponent, milleks võib olla sinule meelepärane puuvili: mango, apelsin, ananass või midagi muud. Põhikomponent on see, mida smuutis on tavaliselt kõige enam, teisi koostisosasid võib lisada umbes poole vähem, aga see sõltub nii sinu eelistustest kui ka koostisosadest, mida plaanid kasutada. Nendeks teisteks koostisosadeks võiksid olla erinevad marjad ja juurviljad. Väga hea nipp on lisada alati midagi rohelist enda smuuti sisse, meie soovitame kasutada nii beebispinatit kui ka kale kapsast ehk lehtkapsast.

Seejärel tuleb smuutile lisada vedelikku, selleks võib kasutada nii tavalist piima kui ka erinevaid taimseid piimasid, aga ka kookosvett. Valik on sinu!

Viimaseks võiks smuutile lisada supertoitu, näiteks tšiiaseemneid, goji-marju kui ka erinevaid seemneid ja pähkleid. Viimased annavad smuutile tervislikke ja kasulikke rasvasid.

Miksi kokku erinevaid koostisosasid ja loo enda retsept! Smuuti valmistamine on lõbus ja selle söömine tervislik head maitsmist!

Jaga
Kommentaarid