Riigikogu esimees Jüri Ratas tegi nädala alguses ühismeedias otseülekannet, kus mainis muu hulgas, et tema hinnangul võiks kiirtestid kiiremas korras COVID-tõendi alternatiivina tagasi tuua ning üldse COVID-tõendi riigisisesele vajalikkusele tõsisemalt otsa vaadata. Keskerakond tegi ka täna otseülekannet, kus käsitleti laiemalt piirangute vajalikkust.

Kaja Kallase sõnul on ta Keskerakonna esimees Ratasega mõlemast juhtumist rääkinud, kuid märkis, et piiranguid saab muuta ainult teadusele tuginedes. "Ma absoluutselt mõistan inimeste frustratsiooni, muidugi ma tahaks olla see inimene, kes ütleb, et jah, nüüd on kõik piirangud kadunund. Paraku oleme praegu omikroni hiidlaines. Nii nagu teadusnõukoda seda põhjendas, praegu see ei ole põhjendatud," ütles Kallas. Ta kinnitas, et ühtegi piirangut ei hoita kauem kui vajalik.

Eile ilmus Eesti Päevalehes välisminister Eva-Maria Liimetsa kritiseeriv artikkel. Kas Keskerakond on võtnud endale ministriporfelli, mida nad mehitada ei suuda? Kaja Kallase sõnul ei ole tal Liimetsale ühtegi etteheidet. Peaministri hinnangul on Liimets teinud oma tööd pühendumusega ja põhjalikult. "Tegemist on oma ala eksperdiga, kes võib-olla tõepoolest sellises poliitilises trummitagumises ei ole nii tugev," ütles Kallas.

Jaga
Kommentaarid