Terras märkis samas, et kindlasti ei ole võimalik pidada laiaulatuslikku sõda selliste vägedega, mille Venemaa on praegu Ukraina piiri äärde koondanud, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Küll aga on kõik tingimused loodud, et piiratud ulatuses teatud taktikalisi ülesandeid täita, näiteks Lõuna-Ukrainast mööda Musta mere rannikut kuni Odessani välja minna ja sellega saavutada kontroll näiteks Krimmi varustamise jaoks. See on täiesti reaalne: Mariupol, Herson, Odessa, on täiesti tehtav, eriti kui vaadata, mis väed paiknevad Krimmis, mis juurde on toodud sinna," rääkis Terras.

"Ilmselt on ka teisi stsenaariume, mis võiksid kõne alla tulla. Ja kiirrünnak Kiievi peale pole välistatud, sest ainult selline rünnak täidaks eesmärgi ehk valitsuse vahetuse Kiievis," lisas ta.

Väitele, et ehk Putinil polegi muud võimalust, sest vägede tagasitõmbamine ei tule kõne alla kui nõrkuse näitamine, vastas Terras, et tema hinnangul Putin populaarsuse pärast ei muretse.

"Putin võib astuda (vägedega) edasi või tagasi, tal ei ole vaja rahva toetust, tal on see olemas, nii palju protsente, kui palju tal parajasti vaja on. Loomulikult ta peab tegema samme, et rahvas ikka armastaks oma tsaari. Ta võib tuua mingi argumendi, et näed, sain seda, seda ja seda ja astun (vägedega) tagasi. Aga praegused nõudmised (NATO-le) on niivõrd selgesõnalised ja neid ei ole võimalik täita," lausus Terras.