„Ukraina on üks korrumpeerunumaid riike maailmas, ta on majanduslikult stagneeruv ega ole saanud EL-ilt midagi,” ütles Milanović eile ning lisas, et Horvaatial ei ole eskaleeruva konfliktiga mingit pistmist ja et kui konflikt eskaleerub, võtab Horvaatia tagasi iga viimase kui sõduri.

„Nii palju kui mina tean, ei ole Ukrainas ühtki Horvaatia sõdurit,” vastas peaminister Plenković, kes lisas, et Horvaatia sõdurite kontingent naasis hiljuti Poolast. Plenković nimetas Milanovići avaldust ebareaalseks ja solvavaks. Plenkovići sõnul näib, nagu „oleks seda öelnud Venemaa ametiisik”.

„Horvaatia valitsuse nimel tahaksin ma vabandada ühena esimestest Horvaatiat tunnustanud Ukraina rahva ees,” ütles Plenković, lisades, et osa Ukrainast on praegu Venemaa okupeeritud, nagu osa Horvaatiast oli kunagi okupeeritud Horvaatia enda iseseisvusvõitluse ajal 1990. aastatel, teatas Horvaatia uudisteagentuur HINA.

Horvaatia kaitseminister Mario Banožić kinnitas, et Horvaatia sõdureid Ukrainas ei ole.

„Lähim, kus meil sõdurid on, on Poola, kus on neli ohvitseri, ja kogu sõdurite väljatoomise protseduur ei ole nii lihtne,” ütles Banožić, viidates kohustustele, mis kaasnevad NATO liikmeks olemisega.

Balkan Insighti teatel on Milanović tuntud oma läbimõtlemata avalduste ja vihapursete poolest, mis valmistavad paremtsentristlikule valitsusele piinlikkust.