Andmebaasist selgub, et Oleg Navalnõi on tagaotsitav seoses kriminaaljuurdlusega, aga millise juurdlusega tegu on, ei täpsustata, vahendab Interfax.

Eile sai teatavaks, et kriminaal- ja täitevinspektsioon pöördus kohtu poole esildisega muuta Oleg Navalnõi tingimisi vanglakaristus reaalseks.

Moskva Preobraženski kohus määras 2021. aasta 6. augustil Oleg Navalnõile aastase vabadusekaotuse tingimisi aastase katseajaga sanitaar-epidemioloogiliste reeglite rikkumisele õhutamise eest. Ta ei tohtinud katseaja jooksul muuta alalist või ajutist elukohta ilma sellest eriorganitele teatamata ja pidi ennast registreerimas käima.

Sanitaar-epidemioloogiliste reeglite rikkumisele õhutas Oleg Navalnõi kohtuotsuse järgi 2021. aasta 23. jaanuaril Moskvas toimunud meeleavaldusel Aleksei Navalnõi toetuseks.

Stepanovi tagaotsimine on samuti seotud kriminaalmenetlusega.

Stepanov nimetas oma Telegrami kanalis „naljakaks”, et alguses ei tahetud teda Venemaa Föderaalses Karistuste Täideviimise Teenistuses (FSIN) ise arvele võtta, aga siis kuulutati tagaotsitavaks.

Stepanov mõisteti süüdi sama asja eest kui Oleg Navalnõigi. Tema karistus oli aga aastane vabaduse piiramine. Tal oli keelatud öösiti kodust lahkumine, massiüritustel osalemine ja Moskva piirkonnast lahkumine.