Mihkelsoni sõnul on kujunenud olukorras väga oluline just praegu kohtuda Kiievis Ukraina kolleegidega, et saada võimalikult objektiivset informatsiooni hetkeseisust ja võimalikest edasistest arengutest.

"Ukraina seisab iseseisva demokraatliku riigina silmitsi oma ajaloo tõsiseima ohuga, kus sõprade ja partnerite rahvusvaheline toetus on ülioluline. Eesti toetab Ukrainat aktiivselt nii diplomaatiliselt kui reaalse kaitseabi andmisega," ütles Mihkelson.

Kiievi julgeolekukonverentsil käsitletakse kaasaegse maailma hübriidohte ning aktuaalseid julgeolekualaseid väljakutseid Ukrainale.

Töövisiidi käigus kohtub Marko Mihkelson Ukraina parlamendi väliskomisjoni esimehe Oleksandr Merežko, Euroopa Liiduga integreerumise komisjoni esinaise Ivanna Klõmpush-Tsintsadze, endise presidendi ja opositsiooniliidri Petro Porošenko, Ukraina presidendiadministratsiooni välispoliitika ja Euroopa integratsiooni osakonna direktori Ihor Zhovkva, endise poliitvangi Oleh Sentsovi ja Ukraina kangelase, parlamendisaadik kindral Mõhhailo Zabrodskiga. Samuti annab Mihkelson intervjuu Ukraina meediaväljaandele 24.tv.