ITV News teatas, et 2020. aasta juunis toimunud üritusel osales kuni 30 inimest, kes laulsid Johnsonile sünnipäevalaulu ja sõid torti, vahendab BBC News.

Downing Street 10 teatas, et personal „kogunes lühikeseks ajaks”, et „soovida peaministrile sünnipäeva puhul õnne”, ning lisas, et Johnson viibis seal „vähem kui 10 minutit”.

Sellest hoolimata kutsus uudis esile mitmete parlamendiliikmete kriitika.

Sel ajal, 2020. aasta 19. juunil keelasid reeglid nimelt enamiku kogunemisi siseruumides rohkem kui kahe inimese osavõtul.

ITV News teatas, et sünnipäevaüritus leidis aset Downing Street 10 Cabinet Roomis peale kella 14 ning selle korraldas Johnsoni tollane kihlatu Carrie Symonds üllatusena.

Keskkonnaminister George Eustice eitas ITV väidet, et kogunes 30 inimest, ja väitis, et kohal oli umbes kümme inimest ja tegemist oli lihtsalt tordisöömisega.

Kohalviibinute suurt arvu eitas ka transpordiminister Grant Shapps.

Londoni politsei ülem Cressida Dick teatas täna, et politsei on algatanud Downing Street 10-s toimunud pidude juurdluse. Uuritakse „Covid-19 reeglite potentsiaalset rikkumist” Downing Streetil ja Whitehallis alates 2020. aastast.

Dicki sõnul alustati juurdlust riigiametnik Sue Gray juhitud sõltumatu uurimismeeskonna antud informatsiooni tulemusel.