„Balti laevastiku sõjalaevade rühm koosseisus korvetid Stoiki ja Soobrazitelnõi väljus Baltiiskist pikale retkele. Retke peamised ülesanded on laevade osavõtt mereväeõppustest Venemaa sõjamerelaevastiku ülemjuhataja, admiral Nikolai Jevmenovi üldjuhtimise all,” teatas pressiteenistus Interfaxi vahendusel.

„Meresõidu käigus viivad korvettide meeskonnad läbi side- ning õhu- ja laevatõrjeõppused, teevad rea lahinguharjutusi. Korvettidel baseeruvate Balti laevastiku merelennuväe pardahelikopterite Ka-27 meeskonnad viivad läbi lennuvahetusi merel, treenivad tingliku vastase allveelaevade otsinguid, pealveesihtmärkide avastamist ning otsingu ja päästetegevust,” öeldakse teates.

Märgitakse, et laevade pardal on Balti laevastiku merejalaväe terrorismivastased grupid, mis peatumiste ajal kaitsmata reidil või väinade läbimisel viivad läbi tinglike terroristide rünnakute tõrje treeninguid.

20. jaanuaril teatas Venemaa kaitseministeerium laevastiku manöövritest, millest võtab osa 140 laeva ja üle 10 000 sõjaväelase.