Klõtško kirjutab, et Venemaa investeeritud miljardid Saksa kontsernide, endiste poliitikute ja lobistide äraostmiseks on ennast ära tasunud.

Ukrainas on tohutu pettumus selle üle, et liiduvalitsus hoiab endiselt kinni Nord Stream 2-st. Et ta ei taha kaitserelvi saata ja takistab samal ajal ka sellistel riikidel nagu Eesti meile relvade saatmist,” märgib Klõtško.

„See on abi andmata jätmine ja sõprade reetmine dramaatilises olukorras, kus meie maad ähvardavad mitmel piiril Vene väed!” kirjutab Klõtško.

Klõtško sõnul küsivad paljud, kelle poolel Saksamaa valitsus õieti seisab. Kas vabaduse ja seega Ukraina poolel või agressori poolel.

Klõtško nõuab Euroopa tähtsaimalt riigilt selgeid signaale.

„Saksa viitseadmirali arusaamatud avaldused Venemaa ja Putini kohta näitavad aga kahjuks, et ka teised tähtsate ametikohtade esindajad kannatavad Venemaa asjades täieliku reaalsustaju puudumise all,” kirjutab Klõtško.

„Ukraina tahab ainult üht: olla iseseisev, demokraatlik ja vaba maa!” kirjutab Klõtško. „Me avaldasime selle eest 2014. aastal Maidanil kuid meelt! Selle eest võitleme me edasi, me ei ründa kedagi, vaid kaitseme oma maad!”