Pfizeri tegevjuht Albert Bourla sõnas laupäeval antud usutluses Iisraeli uudistejaamale N12, et ehkki praegu tehakse koroonaviiruse vastase vaktsiini tõhustusdoose inimestele iga mõne kuu tagant, oleks eelistatav, kui neid tulevikus saaks teha korra aastas, vahendab Reuters.

"Ma loodan, et meil tuleb vaktsiin, mida saab teha korra aastas," sõnas Bourla vastuseks küsimusele, kas koroonaviirusega võitlemiseks peavad inimesed hakkama iga kolme-nelja kuu tagant end vaktsineerima. "Korra aastas oleks lihtsam veenda inimesi seda tegema. Inimestel oleks lihtsam ka[tõhustusdoosi tegemist] meelde jätta. Tervishoiu vaatepunktist oleks see ideaalne olukord."

Ta lisas, et Phizer üritab luua vaktsiini, mis suudaks toime tulla nii kiirelt leviva omikroni kui kõigi teiste koroonaviiruse tüvedega. Uus vaktsiin võiks Bourla sõnul olla kinnitamiseks ja massiliseks tootmiseks valmis juba märtsis.

Osad riigid on asunud COVID-19 vastase vaktsineerimise tõhustamiseks meetmeid karmistama ja vähendanud tõhustusdooside tegemise vahelist aega, et pidurdada omikrontüve kiiret levikut. Senised koroonavaktsiinid on tõhusad küll omikrontüve tõsisema läbipõdemise ning suremuse vastu, kuid tüve nakkuvust need märkimisväärselt ei mõjuta.

Jaga
Kommentaarid