Prince Andrew' nimelise keskkooli direktor Craig Campbell sõnas lapsevanematele kolmapäeval, et kool otsib endale uut nime, mis vastaks "turvalise ja kaasava" kooli väärtustele, vahendab The Guardian.

"Kooli nimi peaks peegeldama meie kogukonda. Me loodame jätkata ehitamast kuvandit, mis oleks positiivne, toetav ja lugupidav oma kogukonna suhtes ning teha seda nimega, mis oleks sobiv," kirjutas Cambell vanematele saadetud e-kirjas.

800 õpilasega Prince Andrew' keskkool sai oma nime Yorki hertsogi sünni puhul 1960. aastal. Kuigi õpilased kutsuvad kooli lühendi "PA" järgi, ei ole haridusasutuse nimi enam Suubritannia printsile tehtud süüdistuste valguses väljapeetud, sõnas kool avalduses.

Prince Andrew' keskkooli kogukonna liikmed avaldasid muret kooli nime üle juba 2019. aastal, mil printsi osas tehti esimesed avalikud süüdistused oma sõbra Jeffrey Epsteini inimkaubanduse ja seksiorjanduse võrgustikus osalemises. Toona luhtusid katsed kooli nime muuta selle vilistlaste ja kohalike vastuseisu tõttu, kelle arvates kannataks nime vahetusel kooli ajalooline pärand.

Eelmisel nädalal selgus, et kuninganna Elizabeth II vanuselt teine poeg Andrew peab suure tõenäosusega septembris ilmuma New Yorgis kohtu ette. Tsiviilhagiga süüdistab ameeriklanna Virginia Giuffre printsi selles, et ta magas naisega, kui ta oli alles alaealine. Toona oli Giuffre osa süüdimõistetud seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteini seksiorjade võrgustikust. Uudise järel teatas Briti kuningakoda, et kuninganna Elizabeth II eemaldas oma pojalt Andrew'lt kuninglikud ja sõjaväelised tiitlid. Peagi kadusid ära ka printsi sotsiaalmeediakanalid Twitteris ning Youtube'is.