Kahtlustuse kohaselt rikkus Kirke Williamson (43) korruptsioonivastasest seadusest tulenevat toimingupiirangut, kui jättis riigihanke komisjoni liikmena ennast taandamata ja tegi teadlikult ca 200 000 euro mahulise otsuse, mis puudutas temaga seotud inimese erahuve.

Kahtlustuse järgi mõjutas Williamson otsuse erapooletust oluline erahuvi, kuna otsus puudutas ametniku lähedast inimest, sõnas riigiprokurör Denis Tšasovskih. „Avalikku võimu tuleb teostada erapooletult, ausalt ja üldiseid huve esikohale seades. Korruptsiooni ennetamiseks ja vältimiseks on kehtestatud piirang, mis keelab ametiisikul otsust teha, kui selle tegemist võib mõjutada ametiisiku enda või temaga seotud inimese oluline erahuvi,“ lisas prokurör.

"Kui kahtlustus kinnitust saab, on tegu väga kahetsusväärse juhtumiga. Transpordiametil on korruptsiooni ennetamise protseduurid ja reeglid kindlalt paigas ning nende täitmist kontrollitakse regulaarselt," ütles transpordiametist Erki Varma. "Meile on oluline, et ameti inimestes saab kindel olla ja meid usaldatakse."

Uurimist viib riigiprokuratuuri juhtimisel läbi kaitsepolitseiamet.

Delfil ei õnnestunud Williamsoni kommentaariks tabada.

Artikli algse versiooni juures avaldasime ekslikult foto Tallinna Transpordiameti uksesildist. Tallinna Transpordiametil puudub artiklis avaldatuga seos. Vabandame Tallinna Transpordiameti ees!